Studentenprojecten

 

-Afgerond-

 

Hieronder voorbeelden van een aantal projecten die het MEC in samenwerking met studenten heeft uitgevoerd.

De nieuwe 'Punter'

Partners: Mobiel Erfgoed Centrum (MEC), Historische Werf Rotterdams Welvaren, TU Delft Maritieme Techniek, Jules Dock, Hogeschool Rotterdam en Albeda College

Het project ‘De nieuwe punter’ is geïnitieerd door de TU-Delft . Het betreft de ontwikkeling en bouw van een historische punter in staal. 'Punter' is de verzamelnaam voor diverse typen kleine open platbodemschepen. Het project wordt uitgevoerd door een student van de TU Delft, Maritieme Techniek, in het kader van een ’ Honours’ Programma van de TU. Er wordt samengewerkt met MBO en HBO studenten om tot een varend prototype te komen.

Het MEC stelt haar netwerk en de locatie, de RDM-kavel, beschikbaar. Verwacht wordt dat de punter de tweede helft van 2014 het water op kan!


Aanleg tijdelijk glasvezelnetwerk

Partners: MEC; Hogeschool Rotterdam- Technische Informatica; Stichting NASC-CISCO

Voor een workshop van het MEC, in het kader van de Honours Conference van de Hogeschool Rotterdam op 3 en 4 november 2013, heeft het MEC samen met 12 studenten van de opleiding Technische Informatica een glasvezelnetwerk aangelegd.
In de workshop werd ingegaan op de mogelijkheden van 'Collaboration Tools' bij samenwerking tussen o.a. onderwijs en bedrijfsleven. De studenten hebben een 1-daagse cursus glasvezeltechnologie gevolgd gegeven door NASC. Daarna is het netwerk in enkele dagen aangelegd.


Applicatie Ontwikkeling

Partners: MEC, Medialab Hogeschool Rotterdam

Onderzoek naar de opzet van digitale diensten voor de erfgoed wereld. Een groep studenten van het Medialab, Hogeschool Rotterdam, heeft een aantal applicaties ontwikkeld rondom mobiel erfgoed.

Voorbeelden van deze app’s:

  • Search-applicatie: Voor het speuren naar originele onderdelen van bijvoorbeeld een klassieke Mercedes Benz.
  • Spot-applicatie: Voor het spotten van een 2CV (‘Lelijke Eend’)

 

In de nabije toekomst wordt een aantal van deze app’s verder uitgewerkt.

Partners:

Project Punter
www.rotterdamswelvaren.nl
www.tudelft.nl
www.julesdock.nl
www.hr.nl
www.albeda.nl


Project Glasvezelnetwerk
www.hr.nl
www.stichtingnasc.nl


Project Applicatieontwikkeling
www.hr.nl