Opleiding ‘Meester in Ambacht’: Autoplaatwerken

 

-Afgerond-

 

In Nederland zijn minder autoplaatwerkers dan ooit. De markt voor carrosserieherstel, restauratie van oldtimers en ander mobiel erfgoed vraagt om professionele, ambachtelijke plaatwerkers.

Het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC), FOCWA, VOC, FEHAC, Satink Restauraties en zeer ervaren plaatwerkers en theoriedocenten willen gezamenlijk dit probleem in Nederland aanpakken.

Dit doen wij door het ontwikkelen, in de markt zetten en uitvoeren van een commerciële hoogwaardige opleiding: ‘Meester in ambacht: Autoplaatwerken’ voor werknemers in de carrosserieherstel- en restauratiemarkt. Het doel van de opleiding is de cursisten op te leiden tot de beste plaatwerkers in het werkveld en te zorgen dat het oude vakmanschap niet verloren gaat.

MEC is verantwoordelijk voor de organisatie en het ontwikkeltraject van de opleiding.

Aan de hand van een pilotcursus hebben wij ervaring opgedaan voor de ‘Meester in Ambacht’ opleiding autoplaatwerken. Deze pilot gebruiken we voor bundeling van kennis, netwerkvergroting, naamsbekendheid, marktpositiebepaling, digitalisering van kennis en kunde en inzet van e-learning.

Op het moment zijn wij druk bezig met de realisatie van onze plannen. Wij hopen de cursus, samen met onze partners, in 2014 te kunnen aanbieden.

Partners: MEC in samenwerking met branche-organisaties FOCWA, FEHAC, VOC en Satink Restauraties BV

www.focwa.nl
www. fehac.nl
www.vocar.nl
www.satink.com